7 lucruri învăţate de la cei mai bogati oameni din lume Publi24


Ce te pot învăţa cei mai bogati oameni din lume? 

Foarte simplu – probabil că ţi-ai dat imediat seama – te pot învăţa şi pe tine cum să ajungi ca ei.  Adică bogat. 

Pentru că avem cu toţii capacitatea de a găsi propriul nostru drum către prosperitate.  Doar că unii au ajuns deja la „destinaţie”…  

Ai fi mirat să constaţi cei mai bogati oameni ai planetei nu sunt deloc nişte „supra-oameni”.  În fond, ei nu sunt foarte diferiţi de oamenii obişnuiţi (evident, dacă nu luăm în considerare mărimea conturilor bancare). 

Dar ei au totuşi ceva aparte: un mod diferit de a privi lumea, care le permite să identifice oportunităţi şi să le transforme în mari afaceri de succes. 

Iată cum sunt structuraţi şi ce fac cei mai bogati oameni din lume:

 

1. Le place cu adevărat să facă ceea ce fac.    

Ei nu fac, în general, compromisuri ci urmează o carieră într-un domeniu care chiar înseamnă ceva pentru ei.  Cu alte cuvinte, ei aplică principiul „alege-ţi meseria care te va face să te trezeşti cu bucurie în fiecare zi”.  Şi dacă nu găsesc un loc de muncă care să le satisfacă aspiraţiile, atunci îl inventează ei înşişi. 

Datorită faptului că cei bogati fac numai ceea ce le place cu adevărat să facă, ei se dedică în totalitate muncii lor, continuă să caute moduri de a-şi dezvolta viaţa profesională şi nu-şi irosesc timpul pe nimicuri. 

2. Progresează în permanenţă.

Indiferent dacă e vorba de ultimele progrese ale tehnologiei sau un mod mai bun de a comunica cu echipa lor, cei foarte bogati învaţă în permanenţă şi menţin contactul cu cele mai noi direcţii de dezvoltare pentru a-şi îmbunătăţi toate aspectele vieţii. 

3. Fac în continuu schimbări.

Cei cu adevărat bogati analizează deseori situaţia în care se găsesc la un moment dat şi direcţia în care doresc să se îndrepte şi apoi fac schimbările necesare.  În loc să rămână blocaţi într-o companie (sau într-o relaţie) care nu-i prea satisface, ei preferă să plece şi să caute variante mai bune. 

4. Se implică total. 

Ei îşi dedică în mod voluntar timpul şi energia pentru acele activităţi în care cred cu tărie.  Oamenii foarte bogati laudă întotdeauna eforturile făcute de angajaţi şi îi apreciază cu adevărat pe cei care lucrează pentru ei. 

5. Cuvântul „ghinion” nu face parte din vocabularul lor. 

Cei bogati cred cu tărie că noţiunea de „ghinion” nu există şi că situaţia pe care o au la un moment dat este rezultatul alegerilor pe care le-au făcut în trecut. 

Ei sunt implicaţi în multe lucruri pozitive: fac activităţi fizice, mănâncă sănătos, muncesc şi citesc mult.  Toate acestea îi ajută să identifice noi oportunităţi de a câştiga bani. 

6. Pun multe întrebări.

Cei foarte bogati pun mereu întrebări şi sunt foarte buni ascultători.  Ei sunt motivaţi de dorinţa de a afla şi de a înţelege lucrurile care se petrec în vieţile altor oameni. 

Unele dintre cele mai bune idei ale lor provin chiar din aceste conversaţii, căci ei „ascultă” cu adevărat.

7. Nu îşi pun „dorinţe” ci îşi stabilesc „obiective”.   

De multe ori auzim că oamenii spun „aş vrea să fiu bogat” sau „aş vrea să găsesc o altă slujbă”.  Cei mai bogati oameni au ajuns aşa pentru că şi-au stabilit anumite obiective, nu pentru că şi-au pus dorinţe. 

Mulţi dintre ei îşi stabilesc în fiecare an un anumit obiectiv important pe care doresc să îl atingă.  Ei fac tot ce pot ca să evite pierderea de timp, de-asta îşi fac zilnic liste cu lucrurile de făcut, pe care apoi le duc la bun sfârşit.

 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.Leave a Reply