5 moduri în care gândesc oamenii saraci. Fereşte-te de ele! Publi24


Modul cum gândim (deci și modul cum acționăm) este principalul responsabil pentru situația noastră financiară.

Iar anumite convingeri chiar îi pot „condamna” pe oameni să fie saraci.

Majoritatea oamenilor se zbat să le ajungă banii din salariu de la o lună la alta.  Iar pe măsură ce nivelul veniturilor crește, numărul reprezentanților acelei categorii de venit scade.

De regulă, preluăm majoritatea convingerilor despre bani încă din copilărie, de la părinții și rudele noastre apropiate. Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că oamenii bogați gândesc diferit de cei saraci.

Iar dacă convingerile pe care le ai despre bani sunt caracteristice oamenilor saraci, ele îți vor sta în calea atingerii prosperității.

Iată 5 convingeri pe care le au oamenii saraci și de care trebuie să te fereşti:

 

1. „Mai mulți bani înseamnă mai multe probleme”.

Această idee simplă este folosită de oamenii saraci pentru a se justifica de ce au mai puțini bani decât alții sau de ce au ajuns faliți.

„Dacă mai mulți bani înseamnă mai multe probleme, atunci arată-mi problemele, deoarece eu am încercat să fiu falit și m-am confruntat cu şi mai multe probleme. Încetează să prezinți bogăția ca fiind urâtă. Nu este așa”, scrie Grand Cardone, expert în vânzări la nivel internațional, citat de Entrepreneur.com.

Adevărul este, spune specialistul citat, că mai mulți bani înseamnă să ai mai mult control și mai multe opțiuni în fiecare aspect al vieții tale.

2. „Ai nevoie de bani ca să faci bani”.

Adevărul este că 80% dintre milionarii contemporani sunt milionari la prima generație. Asta înseamnă că acești oameni au devenit bogați pentru că au avut curaj să-și urmeze ideile.

Ca să faci bani la început, nu ai nevoie de bani, ci de curaj și perseverență. Convingerea că ai nevoie de bani ca să produci bani te face să te simți o victimă și te pune într-o situație aparent fără ieșire.

3. „Banii nu cresc în copaci”.

Persoanele care aruncă de obicei această propoziție sugerează de fapt că banii sunt limitați și se câștigă extrem de greu. Poate că nu multe persoane știu că în lume există o sumă de aproximativ 134.000 miliarde de dolari, bani lichizi, conturi curente și economii.

Singura limitare în privința banilor pe această planetă sunt convingerile limitative ale celor saraci.

Plus că, uneori, banii chiar cresc în copaci, literalmente, îi poți întreba pe cei care cultivă pomi fructiferi. 🙂 

4. „Banii sunt rădăcina tuturor relelor”.

De fapt, varianta corectă a acestei expresii este: „Iubirea de arginți este rădăcina tuturor relelor”. Prima parte a fost uitată și aşa s-a ajuns ca o mare parte din populație să credă că banii în sine sunt ceva rău.

Nu este nimic greșit în a fi bogat.

Mai mult, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus, la un moment dat: „Nu este vina ta că te-ai născut sărac, dar este vina ta dacă rămâi sărac”. De fapt, este mai rău să nu reușești să-ți întreții familia, să faci donații, să mergi în vacanță, să-ți crești afacerea și să-ți îndeplinești visele.

5. „Oamenii bogați sunt egoiști”.

De fapt, egoismul nu are nimic de-a face cu nivelul venitului unei persoane. În plus, fiecare are nevoie de o anumită doză de egoism, adică de o atitudine orientată spre propriul succes, pentru a reuși în viață.

Până nu dobândești TU însuți bani, cunoștințe, calități și abilități, nu ai cum să ajungi vreodată să le împarți cu alții.

 

Sursa: money.ro

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.Leave a Reply