25 de sfaturi pentru o viață mai prosperă Publi24


Robert Kiyosaki

Dacă și tu îți dorești o viață mai prosperă, Robert Kiyosaki te poate ajuta cu siguranță. 

Investitor de succes, autor şi speaker, el a devenit celebru datorită cărţilor de educație financiară din seria „Rich Dad” (Tată Bogat).

Deşi a scris mai multe astfel de cărți, Robert Kiyosaki rămâne cunoscut în primul rând datorită bestseller-ului “Tată Bogat, Tată Sărac” (peste 26 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume), care se află între primele 3 cele mai importante cărţi de educaţie financiară care au fost scrise vreodată. 

Și pentru mine, trebuie să recunosc, cartea “Tată Bogat, Tată Sărac” a reprezentat un moment foarte important, care a declanșat multe schimbări în viața mea.   

Dealtfel, 3 dintre cărțile lui, „Tată Bogat, Tată Sărac”, „Cadranul Banilor” şi „Ghid de Investitii” s-au aflat simultan în top 10 al celor mai bune cărți vândute, clasamente întocmite de Wall Street Journal, USA Today și New York Times.  

Robert Kiyosaki a creat, de asemenea, jocul de educaţie financiară „Cashflow, atât în varianta clasică cât şi în cea software, care se adresează deopotrivă părinților și copiilor. 

Iată 25 de sfaturi de la Robert Kiyosaki, care te pot ajuta să-ți construiești o viață mai prosperă: 

 

1. Dimensiunea succesului tău este măsurată de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de felul cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes.

2. Calificările academice sunt importante și la fel este și educația financiară.  Sunt amandouă importante, dar școala uită de una dintre ele.

3. Vestea bună este că n-ai nevoie de prea mulţi bani ca să schimbi felul în care gândeşti.  De fapt, poţi s-o faci chiar gratis.  

Vestea proastă e că, uneori, e foarte greu să schimbi gândurile acelea din străfunduri pe care ţi le-au vârât în cap generaţii după generaţii sau pe care le-ai învăţat de la prieteni, de la colegii de muncă sau de la şcoală.  Şi totuşi, se poate.

4. Este mai important să-ţi creşti veniturile decât să-ţi scazi cheltuielile.  Este mai important să creşti spiritual decât să renunţi la visele tale. 

5. Trebuie să ai vise mari, să gândești pe termen lung, să câștigi în fiecare zi câte puțin și să faci mici pași înainte.  Aceasta este cheia succesului pe termen lung.

6. Dacă nu ştii cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine.

7. Singura diferență dintre o persoană bogată și una săracă este felul în care își folosesc timpul.

8. “Astăzi” e cuvântul învingătorilor și “mâine” cel al rataților.

9. Regula numărul 1 ca să devii un om de afaceri de succes este să nu-ți iei niciodată o slujbă pentru banii pe care ți-i oferă.  Angajează-te doar pentru experiența și priceperea pe care le vei acumula la locul de muncă.

10. Uneori ai succes… iar alteori înveți.  Nu irosi o greşeală, învaţă din ea!

11. Oamenilor nu le place ideea de a gândi pe termen lung.  Mulți caută disperați soluții pe termen scurt pentru că au probleme cu banii care trebuie rezolvate azi.

12. Dacă vrei să mergi undeva, cel mai bine este să găseşti pe cineva care a ajuns deja acolo. 

13. Cei mai de succes oameni sunt cei care pun întrebări.  Ei învaţă în permanenţă.  Ei se dezvoltă în permanenţă.  Ei îşi depăşesc limitele în permanenţă. 

14. Înainte de a-ţi putea transforma portofelul din sărac în bogat, trebuie să-ti transformi mintea din săracă în bogată.

15. Cel mai de preţ bun pe care îl avem este mintea.  Dacă este bine pregătită, ea poate crea bogăţii imense.   

16. O slujbă este doar o soluţie pe termen scurt la o problemă pe termen lung.   

17. Tu şi numai tu eşti responsabil pentru alegerile şi deciziile tale. 

18. Caută persoane care au făcut deja ceea ce vrei tu să faci.  Nu te teme dacă ceilalți îi consideră nebuni, excentrici, săriți de pe fix etc.  Multă lume judecă doar la suprafață. Discută cu aceşti oameni şi inspiră-te din experiența lor.

19. Marile oportunităţi nu se văd cu ochii.  Ele se văd cu mintea. 

20. Există numai două lucruri pe care le poţi investi: timpul şi banii.  Dintre cele două, timpul este mai important. 

21. Nu mai face ceea ce făceai.  Ia o pauză și lămureşte-te ce funcționează și ce nu.  Definiția nebuniei este să faci mereu același lucru așteptând rezultate diferite.

22. În interiorul fiecărei probleme se găseşte o oportunitate.

23. Odată cu schimbarea modului meu de a gândi și a atitudinii, s-a modificat și modul meu de a acționa, precum şi rezultatul.

24. Mergem la școală pentru a învăța să muncim din greu pentru bani.  Eu scriu cărți și creez produse pentru a-i învăța pe oameni cum să facă banii să lucreze din greu pentru ei.

25. Cele mai bune răspunsuri se găsesc în inimă, nu în minte.

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul IdeiSiBani.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul IdeiSiBani.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul IdeiSiBani.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.Leave a Reply